Hier vindt u alle subpagina's van de pagina: Scouting Huysmangroep III – Scouting Zwolle
Smoelenboek

Op deze pagina vind je iedereen binnen de Huysmangroep, u kunt hier contactinformatie vinden over speltakleiding, het bestuur en ondersteunende diensten.

Ga naar deze pagina
Vertrouwenspersonen

Vertrouwenspersonen Huysmangroep De Huysmangroep moet een veilige omgeving zijn waar iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Binnen de Huysmangroep is het voor elke vrijwilliger verplicht een Verklaring omtrent…

Ga naar deze pagina
Kwaliteit en veiligheid

Als scoutinggroep vinden wij het belangrijk dat er aan alle kwaliteit en veiligheidseisen voldaan wordt, uw kind maakt bij ons uitdagende en soms grensverleggende dingen mee, maar niet altijd zonder…

Ga naar deze pagina
Tijdsbalk

Hieronder vindt u de timeline van de meest belangrijke momenten van de Huysmangroep, heeft u toevoegingen? laat het ons weten!

Ga naar deze pagina
Geschiedenis

Mr. Carel F.H. Huysman was de eerste echte hopman van de later naar hem genoemde groep. In het dagelijks leven was hij betrokken bij de kinderzorg. Ondanks de uitgebreidheid van…

Ga naar deze pagina
De vereniging

De vereniging Huysmangroep III De vereniging Huysmangroep III Zwolle is verantwoordelijk voor het spel van Scouting. Om de randvoorwaarden te kunnen creëren om dit spel te kunnen spelen heeft de…

Ga naar deze pagina
De stichting

De stichting De stichting Huysmangroep III te Zwolle is de beheerder van het vermogen van de vereniging en is verantwoordelijk voor alle zaken die betrekking hebben op de roerende en…

Ga naar deze pagina

Scouting Zwolle – Huysmangroep III

Scouting Zwolle – De Huysmangroep is een scouting in Zwolle, samen met een enthousiaste groep vrijwilligers zorgen wij ervoor dat onze jeugdleden een leuke tijd kunnen hebben.

Wij bestaan al sinds 1919. De III in onze naam is omdat we de derde groep in Zwolle zijn. Bij scouting Huysmangroep in Zwolle draait het om uitdaging en plezier! Scouts spelen op een verantwoorde manier en in een veilige omgeving. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van Scouting. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten.

[php_everywhere]

De stichting

De stichting Huysmangroep III te Zwolle is de beheerder van het vermogen van de vereniging en is verantwoordelijk voor alle zaken die betrekking hebben op de roerende en onroerende zaken van de groep. Dit wil zeggen dat de stichting er in principe voor zorgt dat de vereniging het spel van scouting kan spelen.

Lees meer over de stichting: De stichting

De vereniging

De scoutingvereniging Huysmangroep III Zwolle is verantwoordelijk voor het spel van Scouting. Om de randvoorwaarden te kunnen creëren om dit spel te kunnen spelen heeft de vereniging een dagelijks bestuur. Het verenigingsbestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, twee groepsbegeleiders, penningmeester en PR bestuurslid.

Lees meer over de vereniging en de groepsraad op: De vereniging

 

Vaste activiteiten van scouting Huysmangroep III

Binnen de huysmangroep zijn er een aantal vaste activiteiten. Deze kunnen voor de hele groep, voor slechts een enkele speltak of alleen voor het kader zijn. Een duidelijke vaste speltakactiviteit is natuurlijk het jaarlijkse zomerkamp. Andere zijn de volgende:

  • De nieuwjaarsreceptie, deze wordt elk jaar op de eerste normale zaterdag van het jaar georganiseerd door de stam. Alle staf- en kaderleden uit onze regio worden hiervoor uitgenodigd alswel de oud-leden van de Huysmangroep.
  • Het leidinguitje wordt jaarlijks door het verenigingsbestuur georganiseerd voor alle stafleden en de niet direct leidinggevenden.
  • Jaarlijks terugkerende kampen van de diverse speltakken.
  • Openingsdag of -kamp; het jaar wordt gezellig geopend met overvliegen en een gezellige dag of kampje. De organisatie wordt vanuit de groepsraad bepaald.
  • De Pooltochten worden door scouts en explorers gelopen in de herfstvakantie, georganiseerd binnen de regio. De rest van de groep neemt een weekendje vrij, wellicht om mee te helpen.
  • De BKS (Boerenkoolavondshow) wordt elk jaar op oudejaarsavond gehouden voor iedereen vanaf scoutsleeftijd. Na een gezellige maaltijd (meestal boerenkool) wordt op een ludieke manier het jaar nog een keer belicht.
  • Het volleybaltoernooi, wordt elk voorjaar door de explorers voor de explorers, stam- en stafleden van de regio georganiseerd. Na het volleyballen wordt natuurlijk gezellig gegeten en gefeest.
  • Jorisdag is de herdenkingsdag van de beschermheilige van Scouting. Op St. Jorisdag (23 april) komt de groep ‘s avonds bijeen om het St. Jorisverhaal nog een keer te horen, de belofte nog een keer af te leggen en natuurlijk om chocomelk te drinken.
  • Verder wordt van elke speltak (m.u.v. de Beverspeltak) verwacht dat zij gedurende het jaar minimaal één weekendkampje houden in onze blokhut in Heino.

 

Missie en Visie

huysmangroep scouting zwolle missie en visie