Scouting Zwolle – Huysmangroep III

Scouting Zwolle – De Huysmangroep is een scouting in Zwolle, samen met een enthousiaste groep vrijwilligers zorgen wij ervoor dat onze jeugdleden een leuke tijd kunnen hebben.

Wij bestaan al sinds 1919. De III in onze naam is omdat we de derde groep in Zwolle zijn. Bij scouting Huysmangroep in Zwolle draait het om uitdaging en plezier! Scouts spelen op een verantwoorde manier en in een veilige omgeving. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van Scouting. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten.

De stichting

De stichting Huysmangroep III te Zwolle is de beheerder van het vermogen van de vereniging en is verantwoordelijk voor alle zaken die betrekking hebben op de roerende en onroerende zaken van de groep. Dit wil zeggen dat de stichting er in principe voor zorgt dat de vereniging het spel van scouting kan spelen, meer informatie.

De vereniging

De scoutingvereniging Huysmangroep III Zwolle is verantwoordelijk voor het spel van Scouting. Om de randvoorwaarden te kunnen creëren om dit spel te kunnen spelen heeft de vereniging een dagelijks bestuur, meer informatie. Het verenigingsbestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, twee groepsbegeleiders en penningmeester.

Vaste activiteiten van scouting Huysmangroep III

Binnen de Huysmangroep zijn er een aantal vaste activiteiten. Deze kunnen voor de hele groep, een enkele speltak of alleen voor het kader zijn. Een duidelijke vaste speltakactiviteit is natuurlijk het jaarlijkse zomerkamp. Andere zijn de volgende:

  • De nieuwjaarsreceptie, deze wordt elk jaar op de eerste normale zaterdag van het jaar georganiseerd door de stam. Alle staf- en kaderleden uit onze regio worden hiervoor uitgenodigd als wel de oud-leden van de Huysmangroep.
  • Het leidinguitje wordt jaarlijks door het verenigingsbestuur georganiseerd voor alle stafleden en de niet direct leidinggevenden.
  • Jaarlijks terugkerende kampen van de diverse speltakken.
  • Openingsdag of -kamp; het jaar wordt gezellig geopend met overvliegen en een gezellige dag of kampje. De organisatie wordt vanuit de groepsraad bepaald.
  • De Pooltochten worden door scouts en explorers gelopen in de herfstvakantie, georganiseerd binnen de regio. De rest van de groep neemt een weekendje vrij, wellicht om mee te helpen.
  • De BKS (boerenkoolavondshow) wordt elk jaar op oudejaarsavond gehouden voor iedereen vanaf scoutsleeftijd. Na een gezellige maaltijd (meestal boerenkool) wordt op een ludieke manier het jaar nog een keer belicht.
  • Het volleybaltoernooi, wordt elk voorjaar door de explorers voor de explorers, stam- en stafleden van de regio georganiseerd.
  • St. Jorisdag is de herdenkingsdag van de beschermheilige van Scouting. Op St. Jorisdag (medio 23 april) komt de groep ’s avonds bijeen om het St. Jorisverhaal te horen, de belofte af te leggen en om het kampvuur te zitten.
  • Verder wordt van elke speltak (m.u.v. de beverspeltak) verwacht dat zij gedurende het jaar minimaal één weekendkampje houden in onze blokhut in Heino of een ander scoutingterrein geschikt voor hun leeftijdsgroep.

Missie en Visie

huysmangroep scouting zwolle missie en visie

Hier vindt u relevante informatie van: Scouting Huysmangroep III – Scouting Zwolle
Oudervertegenwoordigers

Elke leeftijdsgroep (i.e. speltak) heeft in principe één oudervertegenwoordiger, heeft een groep meerdere speltakken in…

Meer informatie
Smoelenboek

Op deze pagina vind je iedereen binnen de Huysmangroep, u kunt hier contactinformatie vinden over…

Meer informatie
Vertrouwenspersonen

De Huysmangroep moet een veilige omgeving zijn waar iedereen het naar zijn of haar zin…

Meer informatie
Groepsafspraken

Zonder volledig proberen te zijn hieronder een aantal regels en afspraken zoals we die binnen…

Meer informatie
Kwaliteit en veiligheid

Als scoutinggroep vinden wij het belangrijk dat er aan alle kwaliteit en veiligheidseisen voldaan wordt,…

Meer informatie
Vacatures

Bij de Huysmangroep is altijd een plek voor enthousiaste vrijwilligers, of u nou leiding wilt…

Meer informatie
Geschiedenis

Mr. Carel F.H. Huysman was de eerste echte hopman van de later naar hem genoemde…

Meer informatie
De vereniging

De vereniging Huysmangroep III De vereniging Huysmangroep III Zwolle is verantwoordelijk voor het spel van…

Meer informatie
De stichting

De stichting De stichting Huysmangroep III te Zwolle is de beheerder van het vermogen van…

Meer informatie