Speltak: Welpen – shanti horde

Belangrijk: op dit moment nemen wij géén nieuwe scoutingleden aan voor zowel de shanti-speltak als op de wachtlijst. Op deze manier kunnen wij de huidige wachtenden het beste betrekken in een mogelijke kijkopkomst. We hopen op uw begrip, mocht u toch interesse hebben (en het geduld), kunt u periodiek op deze pagina kijken of er mogelijkheden zijn.

De welpen van de Shanti Horde zijn meisjes van 7 tot 11 jaar. Iedere zaterdagochtend hebben ze opkomst van 10:00 tot 12:00 uur. Ongeveer 25 welpen samen vormen de Horde . De horde is verdeeld in nesten van ongeveer 5 welpen, elk nest heeft een gids en helper. Deze zijn meestal de oudste en meest ervaren welpen.

Het welpenprogramma is gekoppeld aan het thema, gebaseerd op het Jungleboek van Rudyard Kipling, dat door Scouting Nederland is uitgebreid met het nieuwe verhaal Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli, dat aansluit bij de op de realiteit gerichte fantasiewereld van de welpen. Het nodigt uit tot het meebeleven van allerlei avonturen van de figuren uit het verhaal, die ieder een eigen karakter hebben. Daarnaast komen ook andere thema’s aan bod. De leid(st)ersnamen, de liedjes, de aankleding van de nesthoeken en andere specifieke zaken dragen de Rimboesfeer uit.

Het Rimboeboek is een hulpmiddel om de inbreng in het programma te realiseren. In de activiteitengebieden staat de Rimboe centraal. Ieder activiteitengebied geeft suggesties om met de hele horde, een groepje of individueel bezig te zijn. De welpenvaardigheden bieden ook mogelijkheden voor individuele verdieping in bepaalde onderwerpen. Activiteiten kunnen op verschillende manieren worden afgerond. Individuele insigne activiteiten kunnen al dan niet worden afgerond met een insigne.

Welpenleiding shanti horde