Speltak: Welpen – mowgli horde

De welpen van de Mowgli Horde zijn jongens van 7 tot 11 jaar. De opkomsten zijn op zaterdagmiddag van 14.30 tot 17.00 uur (’s winters tot 16:30). Ongeveer 24 welpen vormen een horde, die bestaat uit nesten van ongeveer zes welpen. Elk nest heeft een gids. Afhankelijk van de aard van de activiteit kan ook in andere groepjes gewerkt worden.

Het welpenprogramma is gekoppeld aan het thema, gebaseerd op het Jungleboek van Rudyard Kipling, dat door Scouting Nederland is uitgebreid met het nieuwe verhaal Jungle-avonturen van Shanti & Mowgli, dat aansluit bij de op de realiteit gerichte fantasiewereld van de welpen. Het nodigt uit tot het meebeleven van allerlei avonturen van de figuren uit het verhaal, die ieder een eigen karakter hebben. Daarnaast komen ook andere thema’s aan bod. De leid(st)ersnamen, de liedjes, de aankleding van de nesthoeken en andere specifieke zaken dragen de Rimboesfeer uit.

Het Rimboeboek is een hulpmiddel om de inbreng in het programma te realiseren. In de activiteitengebieden staat de Rimboe centraal. Ieder activiteitengebied geeft suggesties om met de hele horde, een groepje of individueel bezig te zijn. De welpenvaardigheden bieden ook mogelijkheden voor individuele verdieping in bepaalde onderwerpen. Activiteiten kunnen op verschillende manieren worden afgerond. Individuele insigne activiteiten kunnen al dan niet worden afgerond met een insigne.

Welpenleiding mowgli horde