Speltak: Explorers

Explorers zijn jongeren van 15 tot en met 18 jaar. De opkomsten zijn op vrijdagavond van 19:30 uur tot 22:00 uur.

Onze groep heet afdeling 517. Vroeger hadden de exploresgroepen geen namen maar nummers. Een afdeling kan een eigen bestuur hebben met een voorzitter, secretaris, penningmeester, materiaalmeester en een barcommissie. Het bestuur kan de afdeling naar buiten vertegenwoordigen.

Explorers bedenken hun eigen programma’s. Pionieren of kamperen op een vlot, alles is mogelijk. We gaan ieder jaar op expeditie naar het buitenland. Explorers kanoën op de wildste rivieren en dalen af van de hoogste rotsen. Warschau, Parijs, of Berlijn, overal kom je afdeling 517 tegen. Het jaarlijkse zomerkamp organiseren ze natuurlijk zelf. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma’s en helpt een handje als een plan dreigt te stranden.
Jaarlijks organiseren de explorers van afdeling 517 het volleybaltoernooi voor alle groepen uit de regio, met als afsluiting het volleybalfeest.

De explorers hebben een eigen ruimte in ons clubgebouw “De Kievit” en na eigen smaak ingericht. Na de opkomsten is er tijd voor muziek, darten of gewoon lekker bankhangen. Samenwerken en respect voor elkaar staan hoog in het vaandel.

De Explorerbegeleiding