Speltak: Scouts – padvindsters

De padvindsters zijn een gezellige groep meiden tussen de 11 en 15 jaar. Er worden zowel actieve, creatieve als gezellige opkomsten gehouden. Het thema dat centraal staat binnen de padvindsters is ‘ontdekkingsreis’. Hierbij zijn de padvindsters relatief zelfstandig en leert samen werken met anderen in de groep. Activiteiten die we ondernemen zijn onder andere: Tocht en tochttechniek, vlotvaren, (primitief) koken, pionieren, kamperen, maar ook dingen als sport & spel, verven en andere activiteiten. De opkomsten worden gehouden in en om ons gebouw, maar ook op locatie, bijvoorbeeld het Engelse werk, de Wythemerplas, Wezenlandenpark en de stad Zwolle. Opkomsten beginnen om 10 uur en zijn om half 1 afgelopen, het kan uitlopen omdat we ergens langer mee bezig zijn.

Er zijn ongeveer 13 padvindsters en zijn opgedeeld in rondes, een ronde bestaat uit ongeveer 6 meiden. Aan het hoofd van iedere ronde staat een rondeleidster (RL) en ze wordt geassisteerd door de assistent rondeleidster (ARL). Veel activiteiten worden gedaan in deze rondes. De RL en ARL zijn tijdens kampen verantwoordelijk voor hun ronde, uiteraard onder het toezicht van de staf.

Mocht je interesse hebben in onze activiteiten, dan ben je altijd van harte welkom om een keer te komen kijken tijdens een opkomst. De opkomsten zijn iedere zaterdag van 10:00 uur tot 12:30 uur op ons scouting gebouw de kievit.

De Padvindsterstaf van links naar rechts: Maarten Lindeboom, Erwin Jacobs, Susan Elgersma

De Padvindsterleiding