Speltak: Scouts – verkenners

Ben jij een jongen tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Dan is de scoutsafdeling verkenners misschien wel iets voor jou! De scouts beleven uitdagende avonturen en samen met je nieuwe vrienden leer je veel gave dingen. Het thema dat centraal staat binnen deze groep is ‘ontdekkingsreis’. De scouts zijn relatief zelfstandig en leren samen te werken met anderen binnen de groep. Zo word je goed voorbereid op de volgende speltak waarin je zelf veel leuke activiteiten gaat organiseren.

De verkenners bestaat uit maximaal 30 scouts, verdeeld in maximaal 5 patrouilles. Een patrouille wordt door 5 of 6 jongens gevormd. Elke patrouille heeft een vaste patrouilleleider (PL) en een assistent patrouilleleider (APL). De PL’s en de APL’s vormen samen met de leiding het kader en bieden dan ook vaak een helpende hand tijdens de opkomsten.

Eén van de belangrijkste zaken binnen de verkenners is het werken in teamverband en het creëren van zelfstandigheid. De scouts leren op deze manier verschillende eigenschappen en ervaringen over zichzelf en van hun ploeggenoten kennen en te benutten. Het activiteitenaanbod is gevarieerd en vaak gericht op het buitenleven. Ook wordt continu aangepast aan de wensen van de groep. Voorbeelden van programma’s zijn pionieren, vlotvaren, primitief koken, hiken, kamperen en sauna’s bouwen. Naast deze avontuurlijke programma’s werken de scouts naar een hoogtepunt toe: het zomerkamp, waarbij de scouts een week tijdens de zomervakantie met elkaar op pad gaan.

Mocht je interesse hebben in onze activiteiten, dan ben je altijd van harte welkom om een keer te komen kijken tijdens een opkomst. De opkomsten zijn iedere zaterdag van 14:30 tot 17:00 uur op het scoutinggebouw de Kievit (Almelosekanaal 23).

De Verkennerleiding

silhouette

Oleg Huijsmans

silhouette

Stijn Snel